Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3U77

Областният управител Радослав Стойчев участва в работна среща свикана от премиера Гълъб Донев на 14 март 2023 г.

Дата на публикуване: 15.03.2023
Последна актуализация: 15.03.2023

На срещата в Министерския съвет бяха обсъдени напредъкът по подготовката и провеждането на честни и свободни избори на 2 април, както и добрата координация с областните управители по актуални за страната въпроси. Присъстваха областни управители и част от служебния кабинет,  вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на електронното управление Георги Тодоров, както и зам.-министърът на финансите Людмила Петкова. 
В хода на разговора бяха обсъдени различните аспекти от изборната подготовка, включително целенасочените и ефективни мерки на правителството срещу купуването на гласове. Посочени бяха и сериозните предизвикателства, породени от последните промени в изборното законодателство. Министър-председателят Гълъб Донев беше категоричен, че служебното правителство стриктно спазва Изборния кодекс и се придържа неотклонно към разпоредбите му.
На срещата бяха обсъдени и други актуални теми, сред които реализацията на текущи проекти по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, инфраструктурата по места и значението на целесъобразното изразходване на обществения ресурс. Премиерът Гълъб Донев изрази увереност, че както и до момента, областните управители ще продължат и занапред да работят в името на обществения интерес и в защита на държавните приоритети.