Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3U77

Областният управител обсъди с главния секретар на МВР и кмета на Костинброд прехвърлянето на услугите по регистрацията на МПС

Дата на публикуване: 01.02.2024
Последна актуализация: 01.02.2024

Областният управител на Софийска област Юлиян Леков проведе работна среща с главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и кмета на Община Костинброд Трайко Младенов. Основна тема на разговора бе по-лесният и удобен достъп за всички жители на Софийска област до административните услуги, свързани с регистрацията на моторни превозни средства (МПС). В срещата участваха още зам.-директорът на ОДМВР-София комисар Георги Калайджиев, зам.-областният управител Иван Димитров и главният секретар на Областната управа Мая Цанова.
Г-н Леков представи плановете на областната администрация и на костинбродските общински власти, съгласувани с ОДМВР-София, относно осигуряването на условия за работа на служителите от дирекцията, ангажирани с регистрацията на МПС. „Това ще позволи предоставянето на тези услуги за всички жители на Софийска област вече да се осъществява не в столицата, а на подходящо за целта място в Костинброд. Така ще бъде решен един дългогодишен проблем, от който се оплакват гражданите на областта, като новата локация ще бъде много по-удобна, както за тях, така и за по-спокойната работа на служителите на МВР“, заяви Областният управител. Той допълни, че през последните месеци активно са работили за решаване на този въпрос с кмета Трайко Младенов и рководителите на ОДМВР-София. 
Главен комисар Живко Коцев сподели, че като доскорошен директор на ОДМВР-София добре познава проблема и според възможностите си ще окаже подкрепа на областните и общинските власти, за да бъде разрешен в полза на хората от Софийска област.
По време на работната среща кметът Трайко Младенов представи пред участниците и напредъка по проекта за изграждане на нов наказателен паркинг на ОДМВР-София, който също ще бъде разположен на територията на Община Костинброд.
В края на разговора г-н Леков благодари на главния секретар Живко Коцев и на кмета Трайко Младенов за добрата обща работа между институциите и изрази надежда, че тя ще продължи и в бъдеще.