Областният управител Иван Иванов откри областния кръг на националното състезание „Млад огнеборец“

Дата на публикуване: 12.05.2022
Последна актуализация: 12.05.2022

В присъствието на главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ и ръководители на териториални структури, областният управител Иван Иванов откри областният кръг на състезанието „Млад огнеборец“. Ученици на възраст от 12 до 16 години от общините на областта, в десет отбора ще се състезават за високото отличие.
Участниците се подготвят за състезанието под ръководството на служители от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ по общини, като на терен ще покажат наученото за справяне с природната стихия.
 

В своето приветствие към участниците Иван Иванов припомни, че сме наследници на 13 вековна държава, която е устояла на много бури и младите хора са тези, които съхраняват паметта и с делата си продължават завещаното от поколения българи. Пожела на всички достойно представяне и винаги да помнят, че професията на пожарникаря е една от най-трудните, защото хората, които я упражняват рискуват здравето, а понякога и живота си, за да защитят населението от природното бедствие. Напомни, че доброто образованието е в основата на успешната професионална реализация и само подготвеният човек успява да се справи с предизвикателствата на времето.