Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3U77

Областният управител: Обявяването на Независимостта е онзи пример, който ни сочи, че обединени ще постигнем всичките си цели като народ

Дата на публикуване: 22.09.2023
Последна актуализация: 22.09.2023

Областният управител на Софийска област Юлиян Леков поздрави българските граждани и жителите на областта по случай 115-та годишнина от Обявяването на Независимостта: 

Честит Ден на Независимостта, българи!

Преди 115 години в църквата „Свети Четиридесет Мъченици“ на старата столица Търново княз Фердинанд и кабинетът на Александър Малинов провъзгласяват Независимостта на България. 
22 септември 1908 година е онзи ден от нашата история, в който общите действия на държавния глава, правителството, икономическия и политически елит на България за разрешаване на големите национални въпроси водят до успех. Обявяването на Независимостта е резултат и на силния икономически подем на възстановената българска държава, постигнат с обединените усилия на целия български народ.
Обявяването на Независимостта на България е този пример от нашата история, който и днес ни сочи, че когато сме обединени и заедно като народ можем да постигнем всичките си цели и да преодолеем всякакви кризи!

Да живее свободна и независима България!
 

Да живее Българският Народ!